DIARY

DAN 28


Mrzim nosati puno stvari sa sobom. Neću kad putujem da izgledam ko nosač Samuel, već da izgledam kao da za mnom stvari same idu 🤣  I tako uvijek ponesem nešto malo jer ne mogu da se izborim sa ogromnom anksioznošću oko svega a naročito oko pojačanih provjera na aerodromima otkako je ovo sve krenulo, tako da si olakšam time što ne ponesem puno stvari. Bar da se oko nečeg ne moram zafrkavati. Zanimljivo kako je kod mene sve naopačke u životu – kad se moglo nesmetano i bez straha putovati, tada nisam mogla nigdje maknuti jer nisam imala novca ni za kartu do Sarajeva, a sad kad nije preporučljivo putovati, sad letim avionom svaki drugi mjesec…ne radi zabave već radi potrebe. Ovo nije neko idealno rješenje ali zasad funkcioniše ovako. Prva dva leta su prošla sa manjim komplikacijama pa čak i sa propuštenim letom iz Istanbula za Sarajevo, ali ne mojom krivicom već zbog kašnjenja aviona u Kairu, tako da su mnogi koji su bili u tom avionu propustili svoje povezujuće letove. Srećom pa sam se prikačila za nekog ko ima iskustva sa tim šta se radi u tom slučaju inače bi po istanbulskom aerodromu hodala ko muha bez glave. Sad sam se malo uhodala i jasno mi je da koliko god si spreman, može doći do nepredviđenih situacija. Trudim se predvidjeti razna scenarija da bih bila što spremnija jer ne volim iznenađenja.


Napisala bih duži post ali počela me hvatati neka drhtavica pri pomisli na avion i sve one silne provjere, tako da ću stati ovdje.


A vi kako ste?

About

𝑴𝒚 𝒄𝒉𝒐𝒊𝒄𝒆𝒔 𝒂𝒓𝒆 𝒎𝒚 𝒃𝒊𝒐𝒈𝒓𝒂𝒑𝒉𝒚. ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ . -ˋˏ✄┈┈┈┈ -ˋˏ✄┈┈┈┈ -ˋˏ✄ 𝘐𝘧, 𝘧𝘰𝘳 𝘢𝘯𝘺 𝘳𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯, 𝘺𝘰𝘶 𝘸𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘰 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘮𝘦, 𝘮𝘢𝘺𝘣𝘦 𝘢𝘥𝘷𝘪𝘴𝘦 𝘮𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘵𝘦𝘭𝘺 𝘰𝘳 𝘴𝘪𝘮𝘱𝘭𝘺 𝘸𝘪𝘴𝘩 𝘵𝘰 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘢𝘯 𝘦𝘮𝘢𝘪𝘭-𝘣𝘶𝘥𝘥𝘺, 𝘐 𝘦𝘯𝘤𝘰𝘶𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘵𝘰 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘮𝘦 𝘰𝘯: ➤ ➤ ➤ 𝘰𝘮𝘯𝘪𝘢𝘢𝘻𝘳𝘢@𝘺𝘢𝘩𝘰𝘰.𝘤𝘰𝘮 ┊ ┊ 𝘐'𝘮 𝘯𝘰𝘵 𝘢 𝘣𝘪𝘨 𝘧𝘢𝘯 𝘰𝘧 𝘤𝘩𝘢𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘋𝘔'𝘴 𝘣𝘶𝘵 𝘐 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘮𝘢𝘪𝘭𝘴 (𝘯𝘰𝘵 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘐 𝘥𝘪𝘥 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘪𝘯 𝘢 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘵𝘪𝘮𝘦).

4 comments on “DAN 28

  1. ne_kontam_te_ba

    Ja nako vala. Kupio danas medenjake, bas su dobri, i reko sebi: Ovo su ti posljednji. Od danas vise neeecuuuuu.

  2. Sretno otisla i vratila se:)
    Nadam se da ces nam sta lijepo fotografisati i nastaviti sa pisanjem.

  3. Ja sam nekad davno u normalno doba letova tako voljela kad se nešto zajebe tokom tih presijedanja, pa imam vremena malo prosnjuhati gradom… jednom sam zahvaljujući magli u Sarajevu 2 dana u Minhenu bila uz minijaturnu hotelsku sobu gratis od Lufthanse…

  4. Azra_Omnia

    >>>>>NKTB<<<<<< Ja više ne pijem kafu sa šećerom, sad pijem bez šećera ali svaki put odvalim uz nju pola keksa 🤣 >>>>>sreca<<<<< Hvala, ma biće sve uredu s Božijom pomoći. Nastavit ću ako Bog da s pisanjem ali kratke postove pošto ću moći samo preko mobitela a tad sve bude sastavljeno. >>>>>romanoff<<<<< Ee i meni je Turkish Airlines dao sobu u hotelu tad kad sam propustila let, a sljedeći let su mi odredili naredni dan.

Komentariši