DIARY

DAN 5

Na Fejs-uspomenama mi je izašla ova slika a u komentaru kratki dijalog koji sam izmislila za ove dvije ptičice. Bilo mi je simpa to sada pročitati, pa bih i ovdje da podijelim; možda još nekom bude simpa.

Sjećam se da sam te godine bila baš vesela i inspirisana i nisam imala problem sa osjećajem praznine. Međutim, imala sam tada jedan drugi, isto ozbiljan problem vezan za psihu, kojeg sada već nemam.

Kako ono ide: "Im'o hljeba soli nem'o, im'o soli hljeba nem'o."

Uvijek nešto fali. Jedino kada izgubiš zdravlje, tada ti samo zdravlje fali i samo njega bi da imaš. Bolje da ne čekam taj mogući scenario i da se već sada postavim kao da imam sve.


                     PTIČIJI RAZGOVOR
Fotografija korisnika/ce Azra Omerović.

(Ovaj što se uspeo je muško.)

– Lijepo sam ti rekla da nedjeljom volim malo duže spavat. A ti me pravo iz kreveta dovede na ovu kišu!

– Tobe tobe, pa rekla si da voliš kišu. Mislio sam da će ti se svidjeti iznenađenje. I šta se žališ; ne kisneš, vidiš da je natkriveno. Pa ovakav ugođaj nema niko!

– Ma ne…nisam mislila tako…sviđa mi se…prelijepo je…samo, nisam se još najbolje razbudila…i šta će mi ova narandža na sabahu, gdje je kahva?

– Evo, sad će bit i kahva. Ako i poslije kahve budeš ovako čangrizava, ja odo na jezero pecat a ti budi sama cijeli dan!

– Čuj, pecat! On bi išo pecat! Pa da znaš da bi i ja krenula s tobom…kad si mi ikad reko da ćeš i mene naučit da pecam, pa ništa od toga. I ne sjećaš se da sam ti rekla kad smo se tek upoznali kako sam uvijek imala želju da se naučim pecat…

– Ja se ne sjećam? A šta ti misliš čemu služi onaj drugi štap u ostavi što sam ga skoro kupio?

– Ajde biži…odo nam stavit kahvu…a evo već sam se razbudila od ovolikog raspravljanja….ah, kako je lijepa kišica…što si ti u kratkim rukavima, smrze se…odo ti donijet duksericu…a opičena insana, ljeti se obuče, a zimi hoda skoro pa gologuz…

– Pa zar nisi jednom rekla da me najviše voliš gologuzog, haaaa???

– Mrš!!!!

About

𝑴𝒚 𝒄𝒉𝒐𝒊𝒄𝒆𝒔 𝒂𝒓𝒆 𝒎𝒚 𝒃𝒊𝒐𝒈𝒓𝒂𝒑𝒉𝒚. ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ . -ˋˏ✄┈┈┈┈ -ˋˏ✄┈┈┈┈ -ˋˏ✄ 𝘐𝘧, 𝘧𝘰𝘳 𝘢𝘯𝘺 𝘳𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯, 𝘺𝘰𝘶 𝘸𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘰 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘮𝘦, 𝘮𝘢𝘺𝘣𝘦 𝘢𝘥𝘷𝘪𝘴𝘦 𝘮𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘵𝘦𝘭𝘺 𝘰𝘳 𝘴𝘪𝘮𝘱𝘭𝘺 𝘸𝘪𝘴𝘩 𝘵𝘰 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘢𝘯 𝘦𝘮𝘢𝘪𝘭-𝘣𝘶𝘥𝘥𝘺, 𝘐 𝘦𝘯𝘤𝘰𝘶𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘵𝘰 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘮𝘦 𝘰𝘯: ➤ ➤ ➤ 𝘰𝘮𝘯𝘪𝘢𝘢𝘻𝘳𝘢@𝘺𝘢𝘩𝘰𝘰.𝘤𝘰𝘮 ┊ ┊ 𝘐'𝘮 𝘯𝘰𝘵 𝘢 𝘣𝘪𝘨 𝘧𝘢𝘯 𝘰𝘧 𝘤𝘩𝘢𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘋𝘔'𝘴 𝘣𝘶𝘵 𝘐 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘮𝘢𝘪𝘭𝘴 (𝘯𝘰𝘵 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘐 𝘥𝘪𝘥 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘪𝘯 𝘢 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘵𝘪𝘮𝘦).

0 comments on “DAN 5

Komentariši