DIARY

DAN 3

„Prvo pogledaj šta ti je najbliže, prije nego što kreneš u potragu za onim što je daleko…“


Prvo sam gledala Bosance (stvarno jesam!), vidjela da im se nešto i ne sviđam, i ja šta ću – krenem da gledam preko 7 mora i gora; kad ono – tamo stanje bi znatno drugačije. Eh sad zašto je to tako…ne bih ulazila u to; uglavnom smatram da u životu i prečesto, i to po pitanju svega, treba uraditi ono što se može uraditi a ne ono što je idealno. Pristati da imaš ono što vidiš da možeš imati i što se čini kao DOBAR, a ne idealan izbor. Mene je bukvalno spasila svijest o tome da ja sama po sebi, takva kakva jesam – i nisam za bolje od dobrog. Međutim, i tu život može iznenaditi, čak skrivati ideal u nečemu što se na početku samo čini kao dobar izbor. Kroz taj ideal ti ujedno može pokazati da si mnogo bolji čovjek nego si mislio da jesi.


Sada me bukvalno sramota što sam svog muža na početku gledala samo kao na dobar izbor, na nešto što u datim okolnostima MOGU imati, s obzirom na zamršenu situaciju kao i na činjenicu da mi prosto ne ide sa našim ljudima.


Ono što istinski želimo u životu, nikada ne dolazi u formi u kojoj očekujemo da dođe. U tome je zamka. Kontaš nije to to – jer si spriječen da to prepoznaš zbog nametanja sopstvene vizije o tome kako treba da izgleda i da se ponaša to nešto.


I kreneš dalje.


Osta za tobom ono što je bilo idealno za tebe. Dobiješ ono što si prepoznao kao ideal po tome što se poklapalo sa tvojom vizijom o idealu, i tek kroz dugotrajni proces uvidiš da to nije ono što je istinski dobro po tebe.


Kako izbjeći ovu zamku?


Jednostavnim "uplitanjem" Boga i aktivnim konsultovanjem sa Njim. Svakako da je On i bez toga upleten u svaku poru života ali bitnu razliku igra naša SVIJEST o tome.


Gledajući iz ovog ugla, svjesna sam da sam zbog vizije koja mi je bila kao mrena na srcu i očima, propustila par idealnih izbora. Srećom da i kod Boga postoji popravni. I to kakav popravni!

About

𝑴𝒚 𝒄𝒉𝒐𝒊𝒄𝒆𝒔 𝒂𝒓𝒆 𝒎𝒚 𝒃𝒊𝒐𝒈𝒓𝒂𝒑𝒉𝒚. ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ . -ˋˏ✄┈┈┈┈ -ˋˏ✄┈┈┈┈ -ˋˏ✄ 𝘐𝘧, 𝘧𝘰𝘳 𝘢𝘯𝘺 𝘳𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯, 𝘺𝘰𝘶 𝘸𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘰 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘮𝘦, 𝘮𝘢𝘺𝘣𝘦 𝘢𝘥𝘷𝘪𝘴𝘦 𝘮𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘵𝘦𝘭𝘺 𝘰𝘳 𝘴𝘪𝘮𝘱𝘭𝘺 𝘸𝘪𝘴𝘩 𝘵𝘰 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘢𝘯 𝘦𝘮𝘢𝘪𝘭-𝘣𝘶𝘥𝘥𝘺, 𝘐 𝘦𝘯𝘤𝘰𝘶𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘵𝘰 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘮𝘦 𝘰𝘯: ➤ ➤ ➤ 𝘰𝘮𝘯𝘪𝘢𝘢𝘻𝘳𝘢@𝘺𝘢𝘩𝘰𝘰.𝘤𝘰𝘮 ┊ ┊ 𝘐'𝘮 𝘯𝘰𝘵 𝘢 𝘣𝘪𝘨 𝘧𝘢𝘯 𝘰𝘧 𝘤𝘩𝘢𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘋𝘔'𝘴 𝘣𝘶𝘵 𝘐 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘮𝘢𝘪𝘭𝘴 (𝘯𝘰𝘵 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘐 𝘥𝘪𝘥 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘪𝘯 𝘢 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘵𝘪𝘮𝘦).

2 comments on “DAN 3

  1. ne_kontam_te_ba

    Bas mudro, zrelo razmisljanje. Svaka cast za post, odlican je

Komentariši