DIARY

DA ŠUTIŠ


Ona najuzvišenija osjećanja se obično i ne daju objasniti riječima. Jer ne trpe nikakve okvire, oblike, nazive, pojmove…Ako ih strpaš pod bilo kakav pojam, narušićeš njihovu izvornu ljepotu.

A mi bi sve nešto da definišemo, opišemo; kao neke nene da svežemo u hiljadu zavežljaja kako to ne bi izgubili. I baš onda kada pomislimo da ta osjećanja imamo u šaci, ona se prosto istope poput snijega.

A trebalo je samo malo više ćutati i osluškivati u sebi to bitisanje nečega što se neda opipati niti opisati; a ne odmah požuriti sa kojekakvim definicijama.


Možda je to mogla biti ljubav – da je nismo odmah nazvali tim imenom i tako je otjerali kao uplašenu gladnu pticu koja se samo htjela približiti da kljucne pokoju mrvicu iz magičnog vrta naših duša.

Možda je to mogla biti sreća – da je nismo odmah nazvali tim imenom i tako već u startu od nje načinili tugu, ne dopuštajući joj da nas iznenadi, jer i došla je baš sa tom namjerom, a mi smo, već unaprijed izgladnjeli od čežnje za njom, naprosto posrnuli kad smo je ugledali; zateturali pijani već od njenog prisustva, a da je još nismo ni probali…

Možda je to moglo biti mnogo šta – a mi smo odabrali da ne bude ništa.

Možda to još uvijek može biti mnogo šta – samo ako to naprosto pustimo na miru.


˙˙˙˙˙˙Djelo prati riječ ili obrnuto. Tada je to prava i izbalansirana stvar. U mom postu se govori o početcima i nerealiziranim odnosima. O njima ne treba plaho pričati jer su kao fetus koji još nije ni došao na zemlju i prema tome nije dobro da ga se “barače”. To je dobro za dobru priču ili pjesmu ali u većini slučajeva od toga u "vanjskoj stvarnosti" nema ništa.

About

𝑴𝒚 𝒄𝒉𝒐𝒊𝒄𝒆𝒔 𝒂𝒓𝒆 𝒎𝒚 𝒃𝒊𝒐𝒈𝒓𝒂𝒑𝒉𝒚. ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ ┊ . -ˋˏ✄┈┈┈┈ -ˋˏ✄┈┈┈┈ -ˋˏ✄ 𝘐𝘧, 𝘧𝘰𝘳 𝘢𝘯𝘺 𝘳𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯, 𝘺𝘰𝘶 𝘸𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘰 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘮𝘦, 𝘮𝘢𝘺𝘣𝘦 𝘢𝘥𝘷𝘪𝘴𝘦 𝘮𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘵𝘦𝘭𝘺 𝘰𝘳 𝘴𝘪𝘮𝘱𝘭𝘺 𝘸𝘪𝘴𝘩 𝘵𝘰 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘢𝘯 𝘦𝘮𝘢𝘪𝘭-𝘣𝘶𝘥𝘥𝘺, 𝘐 𝘦𝘯𝘤𝘰𝘶𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘵𝘰 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘮𝘦 𝘰𝘯: ➤ ➤ ➤ 𝘰𝘮𝘯𝘪𝘢𝘢𝘻𝘳𝘢@𝘺𝘢𝘩𝘰𝘰.𝘤𝘰𝘮 ┊ ┊ 𝘐'𝘮 𝘯𝘰𝘵 𝘢 𝘣𝘪𝘨 𝘧𝘢𝘯 𝘰𝘧 𝘤𝘩𝘢𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘋𝘔'𝘴 𝘣𝘶𝘵 𝘐 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘮𝘢𝘪𝘭𝘴 (𝘯𝘰𝘵 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘐 𝘥𝘪𝘥 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘪𝘯 𝘢 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘵𝘪𝘮𝘦).

0 comments on “DA ŠUTIŠ

Komentariši